Ingrid van Ham

Water kiest altijd de weg van de minste weerstand,
het durft zijn loop te verleggen, heeft geen haast.
Het komt er wel, uiteindelijk. 

Dus de weg van de bron naar de uiteindelijke bestemming,
is nooit de kortste, maar wel de vloeiendste.
Niet rechtlijnig, maar mooi meanderend.
Daar kunnen we wat van leren!

Inez van Oord en Adrienne van Vulpen

 

 

 

Vanaf 2007 begeleid ik cliënten die te maken krijgen met een verandering in hun loopbaan, bijvoorbeeld door reorganisatie, ziekte of ontslag. Andere cliënten gaan uit vrije wil op zoek naar een verandering in hun loopbaan.
Veranderingen begeleiden bij mensen is wat mij boeit. Mijn inlevingsvermogen helpt mij hierbij. De wens of de noodzaak om iets te veranderen in je loopbaan is een moment van bezinning en het helpt je te heroriënteren.
Waar sta ik? Wat wil ik echt? Doe ik werk wat (nog steeds) bij mij past? Heb ik nog plezier in mijn werk?

Tijdens een intake gesprek stemmen we de gewenste verandering (jouw coachvraag) af. Ik heb 28 jaar bij Unilever ervaring opgedaan in diverse functies op P&O (Personeel en Organisatie) gebied. Ik heb de post-HBO beroepsopleiding tot loopbaanadviseur van Hoogendijk gevolgd en ik werk bij een loopbaanoriëntatie traject volgens deze methodiek. Ik heb de opleiding NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) Master Practitioner afgerond. Ik ben tevens OPQ (Occupational Personality Questionnaire) gecertificeerd (SHL instituut). Eind 2016 ben ik gecertificeerd als stress- en burn-out coach, volgens het CSR (Chronische Stress Reductie) centrum. Ik ben verbonden aan de Vruchtenburg als loopbaanadviseur. De Vruchtenburg is een centrum waar psycho sociale zorg verleen wordt aan mensen met kanker en hun familieleden.

 

Gisteren een droom, vandaag een plan, morgen een realiteit.
Lornah Kiplagat

Mensen dragen de antwoorden
 op hun eigen vragen allang in zich
 mee,
maar weten het nog niet.
Daarom hebben ze van tijd tot tijd
 vragenstellers nodig waardoor ze 
hun richting, besluiten en plannen
 kunnen ontdekken.
Adriaan Hoogendijk uit Loopbaanzelfsturing