Ervaringen

Ervaringen van cliënten

Tijdens een ernstige burn-out ben ik gestart met een traject bij IVH Loopbaanadvies. We hebben nu het traject afgerond en ik ben je dankbaar voor je wijze lessen. Ik heb mijzelf zo veel beter leren kennen en inzicht gekregen in mijn  proces voorafgaand aan de burn-out. Onze gesprekken waren soms confronterend en pittig, maar gaven steeds weer goede handvaten om een stap verder te komen. Nu kijk ik weer met vertrouwen naar de toekomst en ben ik dankbaar voor wat er is gebeurd, omdat het me hier heeft gebracht. Ik hoop dat jij de komende jaren met veel plezier nog vele mensen zal coachen, met net zo’n happy end als bij mij! Reactie van S.N.

 

Reactie van Victoria

Via via kwam ik bij Ingrid terecht. Ik wilde mijn eigen coach en traject uitzoeken en dit niet overlaten aan mijn werkgever. De belangen zijn toch anders. Ik heb 3 intakes gehouden en na deze gesprekken voor Ingrid gekozen. Zij leek mij direct (ben ik ook), praktisch en nuchter (ben ik niet kan ik wel gebruiken), iemand met het hart op de juiste plaats en iemand die van wanten weet. Het programma was een zoektocht; met elementen als graven en vrijheid. Ik had een burn-out, zat nog midden in de herstelfase en wilde echt nieuw beginnen. Ik zat daar nog warrig in, met veel onzekerheden en nog weinig zelfvertrouwen. En werk dat aan me trok. Trekken om me weg te krijgen. Dat vond ik ook een pre van Ingrid dat zij je ook begeleidt met de praktische kant, kennis daarvan heeft en je uit de wind probeert te houden. Dat had ik nu juist nodig. Er hard tegenaan. Je doet het voor jezelf dus je er makkelijk van afmaken heeft geen zin. Veel schrijven, veel voor je uitstaren om de gedachtes te laten komen en te ordenen, veel emoties. Veel herkenning van wat er al was en is. Het is soms goed overal weer doorheen te gaan (ik heb ooit eerder zo’n soort traject gedaan) en op je netvlies te zetten. En het besef dat nieuw altijd met oud gepaard gaat, je neemt jezelf en je geschiedenis mee. Dat is juist een startpunt, niet iets om weg te gooien. Daarna kwam de echte stap voor mij: alle bevindingen omzetten in een plan. Een concreet werkbaar plan. Toen had ik echt iets in handen. En daarom had ik ook jou denk ik onbewust uitgekozen om tot een werkbaar en behapbaar plan te komen. In de afgelopen maanden heb ik gemerkt dat het leven je ook weer gewoon kan opnemen en dan is het goed dat het plan er is. Het is mijn plan, mijn leven dat ik opgetekend heb. Mijn verantwoording. Elke keer dat ik het pak moet ik het wel serieus nemen en ga ik verder. En verder. En kom ik verder. Een aantal zaken heb ik echt achter mij gelaten, geen weg terug. En dat is een hele winst.

 

Reactie van Ina

Vanaf het eerste moment dat ik je zag voelde ik mij erg op mijn gemak. Ik wist het zeker jij zou voor mij veel kunnen betekenen. Ik heb veel geleerd tijdens dit traject en ik heb veel gewerkt en veel kunnen verwerken. Wat ben ik dankbaar dat jij mijn coach bent, vooral jouw geduld, begrip, deskundigheid, en bovenal jouw positieve instelling hebben mij goed gedaan. Jij laat iemand diep in zijn ziel kijken, en dan kom je tot de ontdekking, ik ben belangrijk. De rust die ik gevonden heb is een verademing. Ik weet, ik ben er nog lang niet, dat is wel weer gebleken na vorige week, maar toch zie ik de toekomst rooskleurig tegemoet. Dank je wel uit de grond van mijn hart.

 

Reactie van Richard

Na een lange en moeilijke periode van ziekte sta je ineens weer op de werkvloer. Die werkvloer blijkt niet meer zo vanzelfsprekend voor je te zijn. Via de Vruchtenburg* heb ik Ingrid mogen ontmoeten en heeft zij mij begeleid, gestuurd, bemoedigd maar ook de kritische spiegel voor gehouden. Door het verleden, het heden en de toekomst af te tasten, te benoemen vielen mijn puzzelstukjes langzaam op hun plaats. Ingrid bedankt voor je objectiviteit, een kijk van de zijkant is een ieder aan te raden wanneer je er zelf midden in zit en niet het totale overzicht meer hebt. Bedankt voor de richting!

*De Vruchtenburg is een psycho sociaal oncologisch centrum in Rotterdam en ondersteunt mensen met (en na) kanker en hun naasten

 

Reactie van Monique

Voor wie de confrontatie met zichzelf aandurft is loopbaanzelfsturing een mooi carrièreavontuur. Onder de begeleiding van Ingrid heb ik de vinger op een paar belangrijke zere plekken kunnen leggen en heb ik inderdaad kunnen ontdekken wat mijn bronnen van vitaliteit zijn.

Ingrid is warm maar niet soft, confronterend maar niet hard, kan messcherp analyseren en bruist van de creatieve ideeën: een kei van een coach!

 

Reactie van Yvonne

In mijn periode van ziek zijn was ik nog kwetsbaarder dan ik al was. Het gevoel dat ik niet happy op mijn werk was kwam nog sterker naar voren. In die periode had ik de behoefte aan ondersteuning en vond deze bij De Vruchtenburg. Daar zag ik je brochure. In ons eerste gesprek voelde ik vooral wederzijds respect en voelde ik begrip. k had het gevoel dat je oprecht meende dat het traject mij zou ondersteunen in mijn verlangen om te werken in een voor mij voedende omgeving. Je dacht met mij mee en gaf mij steeds dat positieve zetje om uiteindelijk de toestemming van mijn werkgever te verkrijgen.

Het hele traject heb ik mogen zijn wie ik was met al mijn onzekerheden en gemoedstoestanden. Je hebt mij regelmatig gespiegeld, hier heb ik heel veel van geleerd. Ik mocht mijn eigen tempo bepalen. Ik heb je echt als een grote steun ervaren. Vooral als ik je mailde met al mijn twijfels en steeds op korte termijn weer mails terug kreeg waarmee ik weer vooruit kon. Heb je ervaren als een echt mensenmens waarbij ik mij gerespecteerd en veilig voelde. Al met al heb ik veel van je geleerd. Nu de inzichten en het geleerde in de praktijk brengen en ook daar neem ik nu alle rust en ruimte voor. Ik heb er vertrouwen in dat er iets goeds voor mij komt. Ik gun alle mensen die kwetsbaar zijn en professionele ondersteuning op werkgebied nodig hebben een plaats aan jouw tafel. Dan weet ik dat ze in goede handen zijn en na verloop van tijd weer alleen verder kunnen.

 

Reactie van M.D.R.

Een jaar geleden kwam jij op mijn pad en ik voelde intuïtief aan dat jij veel voor mij zou kunnen gaan betekenen. Mijn voelsprieten bedriegen mij nooit, dus ook deze keer hadden ze het bij het juiste eind. Je hebt in de loop van het jaar heel verschillende kanten van me gezien en ik kan wel zeggen dat je de kunst verstaat om door te dringen tot mijn ziel. Na elke sessie had ik weer het gevoel dat je me een boodschap had meegegeven, waarmee ik aan de slag kon. Dit heeft steeds meer geleid tot inzicht in mijn starre dogma’s en vastgeroeste overtuigingen. Als geen ander weet jij wat een geworstel dit alles bij mij teweeg heeft gebracht om uiteindelijk te komen tot de fase van acceptatie. Je hebt me jouw geduld, begrip, empathie en niet te vergeten enorme deskundigheid geboden. Ik kan nu volmondig zeggen dat ik rust heb gevonden bij mezelf en dat is het mooiste cadeau wat ik me kon wensen! Dank daarvoor!

 

Reactie van Menno

Ik was heel erg sceptisch aan het begin want ik had wel meer van deze trajecten doorlopen waar ik later naar terug kijk en niet meer weet waar het goed voor was. Dit zou er wel weer zo één zijn. Hoe anders is het gelopen. In dit traject heb ik heel veel dingen van mijzelf weer uit een lang vergeten kast gehaald. Het heeft mij werkelijk weer gerevitaliseerd. Oude kennis weer naar boven gehaald en nieuwe inzichten erbij gemixt. Zonder jouw bezielende weg voorbereiding was dit niet gelukt. Er is nu weer veel meer kracht om verder te gaan en MIJN eigen weg vorm te geven en te volgen. Een loopbaanoriëntatie bij jou is niet in een getal of beoordeling uit te drukken. Er bestaan geen getallen voor je weer goed voelen en jezelf weer positieve sturing en richting te geven. Bedankt voor deze ervaring!

 

Aansluitend aan het loopbaan oriëntatie onderzoek heeft Menno ook de sollicitatietraining gedaan in drie dagdelen met tussentijds gebruik van e-coaching (begeleiding via e-mail contact). Zijn reactie op dit traject:

Menno waardeert deze training met het cijfer 9 en zegt over de training o.a.:

Ik doe nu een sollicitatie met veel meer vertrouwen in mijzelf en in mijn eigen kunnen. Ieder onderdeel was waardevol en de onderdelen hadden duidelijk met elkaar te maken. Onderschat vooral niet hoeveel werk solliciteren is en dat je zelf een grote inspanning moet leveren. De eindconclusie van Menno: een geweldig traject wat ik voor geen goud heb willen missen en voor mijzelf ook niet had kunnen missen! Bedankt!