Re-integratie na ziekte

Re-integratie trajecten 1e spoor, in dit geval is het doel van het traject gericht op terugkeer naar eigen werk.

Re-integratie tweede spoor, in deze trajecten is het doel gericht op het vinden van ander werk, mogelijk ook bij een andere organisatie

Een re-integratie traject is altijd maatwerk maar zal in ieder geval een groot deel loopbaanoriëntatie bevatten met daarnaast specifieke begeleiding naar werk.

Als coach zet ik mij graag in voor mensen die ernstig ziek zijn of zijn geweest en weer aan het werk willen, of op een goede manier aan het werk willen blijven. Hoe verloopt coaching? Tijdens de intake krijgen we je wensen of eventuele barrières op tafel. In vervolggesprekken zoeken we samen naar mogelijkheden of goede oplossingen.
Soms heeft een cliënt genoeg aan een aantal gesprekken waarbij het doel van tevoren is afgesproken; soms wil de cliënt een uitgebreid koersonderzoek doorlopen om te bepalen wat er allemaal speelt. Als er bij de huidige werkgever geen zicht is op passend werk, kan ik ook begeleiden bij een re-integratietraject 2e spoor.

Waarom coaching na een tijd van ziekte?

Tijdens het traject is er ruimte voor rouwverwerking, en veel aandacht voor de toekomst. Wat wil je gaan doen? Welk werk versterkt jouw vitaliteit en positieve energie? Wat wil je betekenen of neerzetten in deze maatschappij? Met realistische blik leer kijken naar je mogelijkheden. Je krijgt inzicht in jouw eigen belasting versus belastbaarheid, zowel op je werk als in je privésituatie. Een eventueel re-integratietraject help ik soepeler te laten verlopen, waardoor er ook minder kans is op terugval na re-integratie. De gesprekken geven je meer inzicht in je eigen functioneren en stellen je in staat het ‘weten’ om te zetten in actie. Dat zorgt voor een betere balans, en meer acceptatie van willen versus kunnen. Acceptatie brengt rust, waardoor het werkplezier vaak terugkeert.

Resultaat:

Weer zo snel mogelijk terug naar de arbeidsmarkt in een bij jou passende baan via een op maat gemaakt traject.